Bulky
Team info
Ruben Warns
Master
Category
Clusters
Number of team members:

1

Are you looking for co-founders?

No

Bulky

The challenge

Frisdranken bestaan voor ongeveer 90% uit water. Met andere woorden: er wordt geen lucht maar water vervoerd. Water is erger dan lucht: niet alleen loze ruimte maar ook zwaar. In de fabriek wordt siroop aangemengd met water en gebotteld. Af fabriek wordt voor 90% iets vervoerd dat in Nederland ook gewoon uit de kraan komt. Onnodige transportbewegingen, -kosten en -uitstoot tot gevolg. Waarom niet het water toevoegen in de supermarkt? Producenten willen zich profileren en de consument is nog niet gewend aan make-to-order frisje.

The solution

In samenwerking met nieuwe frisdrankfabrikanten, de bereiding vooruitschuiven in de keten. Een eenvoudig mengapparaat in de supermarkt met een afgeschermd recept (ook voor Bulky d.m.v. zero knowledge proof). Het water wordt zo gefilterd/belucht dat het altijd hetzelfde smaakt. De gepersonaliseerde (meer in de vorm van een neutraal blikje) vulfles wordt voor het vullen schoongemaakt. Hiermee besparen we materiaal en energie in de gehele keten.

Mission

Tussen 2030 en 2070 bereiken vrijwel alle grondstoffen hun piekproductie terwijl de consumptie door bevolkingsgroep alleen maar zal stijgen. Door schaarste gaan grondstofprijzen stijgen. Uiteindelijk wordt hierdoor alles duurder. Veel van deze materialen zijn zelfs nodig voor de energie-transitie. Dit vraagt om een transitie op sociaal en resource vlak. Bulky brengt dit samen door oplossingen te bieden om materiaal te verminderen in de supermarktketens.

Photo's
No photos found
Videos
No videos yet

Contact

info@tudelftcontest.nl

Tel: +31 (0)6 1869 5975 (WhatsApp)

TU Delft Campus

Building 26C

Van der Burghweg 1

2628 CS Delft

info@tudelftcampus.nl

Follow us

The TU Delft Impact Contest is organised by

Copyright 2019-2022 - Soapbox B.V.
in collaboration with